Veel gestelde vragen

 • Veelgestelde vragen

  Bekijk hieronder onze veel gestelde vragen
 • Hoe lang gaat mijn carwrap mee?

  Als je wrap op de juiste manier geplaatst en onderhouden is, zal die gegarandeerd 3 jaar of 50.000km meegaan, wat er ook eerst komt. Binnen die periode is er ook een garantie op verwijdering zonder schade.

 • Hoe maak ik mijn carwrap schoon?

  Was de auto met de hand en met een pH-neutrale zeep zonder toevoegingen zoals wax. Of doe de auto door de wasstraat zonder borstels, zonder de waxoptie te gebruiken. Droog de auto grondig om vlekken te voorkomen.

 • Beschadigt de carwrap mijn autolak?

  Wanneer de carwrap binnen de garantieperiode verwijderd wordt is beschadiging zeer onwaarschijnlijk. Oppervlakten die bedekt zijn geweest met carwrappen materiaal kunnen in feite zelfs levendiger en glanzender overkomen doordat de autolak beschermd is geweest tegen de elementen.

 • Is mijn carwrap duurzaam in alle weersomstandigheden? 

  Ja. Onze carwrapmaterialen zijn gemaakt en getest om de normale weerselementen te weerstaan. Je kunt het uiterlijk en de levensduur van carwraps helpen te beschermen door de auto zo veel mogelijk binnen te zetten en regelmatig en grondig schoon te maken.

 • Zal de kleur van mijn geprinte carwrap er precies hetzelfde uitzien als op mijn beeldscherm?

  In de meeste gevallen zul je geen verschil zien. Door het brede scala aan monitoren en monitorinstellingen kunnen we de nauwkeurigheid van de overeenkomst niet garanderen. Voor geprinte carwraps verzoeken we je om een kleurreferentie te verzorgen en dan zullen wij proberen om deze kleur zo dicht mogelijk te benaderen.

 • Kan de carwrap worden verwijderd? 

  Ja. Wanneer de carwrap binnen de garantie periode verwijderd wordt, kan de folie gegarandeerd schoon verwijderd worden. Als er enig residu achterblijft kan dit makkelijk gereinigd worden. Professionele verwijdering is aanbevolen.

 • Kan ik delen van mijn auto wrappen in plaats van de volledige auto?

  Jazeker. De meest unieke en interessante carwraps zijn de gedetailleerde wrapping van het dak, motorkap, zijspiegels of grille. Het is een fantastische manier om je auto te personaliseren zonder de kosten van een volledige carwrap.

 • Welke grafische mogelijkheden zijn er?

  Je kunt elke tekst en elk ontwerp laten printen, of een effen gekleurde folie kiezen en deze in een specifieke vorm snijden. Ook kun je kiezen voor een combinatie van de twee! Bij wraptor helpen wij om je eigen, unieke ontwerp te maken en te realiseren.

 • Kan de folie de lak van mijn auto beschadigen?

  Car-wrapping folies van 3M zijn getest op compatibiliteit met veel van de meest gebruikte verfsystemen in de automobielindustrie. Tientallen jaren aan ervaring hebben aangetoond dat onze lijm over het algemeen geen chemische reactie geven met de lak. Er zijn echter een aantal punten ter overweging om te zorgen dat de lak onaangetast blijft;

  De lak moet volledig droog zijn voor het aanbrengen van grafische folies

  Incorrecte reparaties van de lak kunnen zich slecht hechten aan de auto, waardoor deze er mogelijk afgetrokken kan worden bij het verwijderen van de folie

  Je autolak is doordat die bedekt is met de grafische folie beter beschermd tegen UV-stralen, vuil en andere mechanische invloeden dan de onbedekte delen. Na het verwijderen van de gedeeltelijke wrap is het mogelijk nodig om de oneffenheden te corrigeren door de voorheen bedekte en onbedekte delen te polijsten.

 • Kan ik het ontwerp zelf aanbrengen?

  Ja, als je denkt dat je de benodigde ervaring en vaardigheden hebt. Als je twijfelt, is het echter beter om dit niet te doen. Hoe groter het ontwerp is en hoe meer contouren en randen bedekt moeten worden, hoe meer vaardigheden je nodig hebt. Zelfs bij kleinere ontwerpen, is het belangrijk dat het duidelijk voor je is hoe het oppervlakte voor te bereiden en om te gaan met de folie om de beste resultaten te krijgen en zodat de folie lang meegaat.

  3M biedt een grote reeks aan speciale lijmtechnologieën die het aanbrengen van folie makkelijker maakt:

  Met de folies met de lijmtechnologie 3M™Controltac™ kun je het ontwerp over het oppervlak laten glijden en het vasthechten door er druk op uit te oefenen. Dat betekent dat je het ontwerp perfect kunt positioneren voordat je het definitief vasthecht.

  Folies met de lijmtechnologie 3M™ Comply™ hebben kleine ontluchtingskanaaltjes in de lijm. Wanneer er tijdens het aanbrengen luchtbellen onder de folie ontstaan, kunnen ze gemakkelijk onder de folie uitgeduwd worden voor een kreuk- en bellenvrije toepassing. Hierdoor is het niet nodig een sneetje in de bel te maken om de lucht eruit te laten. 

 • Hoe kan ik mijn auto wassen nadat de folie is aangebracht?

  Je kunt gewoon je gebruikelijke automatische wasstraat blijven gebruiken of je auto met de hand wassen volgens de voorschriften van de folie. Neem contact op met ons op voor meer informatie.

  Een paar tips:

  Om te zorgen dat de grafische folie maximaal gehecht raakt, raden we je aan je auto de eerste week na het aanbrengen van de folie niet te wassen. Bij koud weer raden we je aan nog wat langer te wachten.

  Bij het gebruik van hogedrukreinigers is voorzichtigheid geboden. Zorg ervoor dat de watertemperatuur niet boven de 60°C is, sproei van een afstand van 50 cm of meer en richt niet direct op de randen van de folie.

 • Waarom heb ik Bodyfence lakbeschermingsfolie nodig?

  Folie voor lakbescherming is de meest effectieve manier om je autolak te beschermen tegen steenslag, krassen, slijtage en omgevingsschade. Als zodanig biedt bodyfence een duurzame beschermende barrière zonder het uiterlijk van de auto te veranderen.

 • Wanneer is de beste tijd om lakbescherming aan te brengen?

  Je doet dit best binnen de 6 maanden na aankoop van de auto of in ieder geval voordat er te veel schade is gereden. Voorkomen is beter dan genezen, dus hoe sneller hoe beter!

 • Wat moet ik zelf doen voorafgaand aan het wrappen?

  Zolang de auto of motor redelijk schoon is hoef je niks te doen. De gecertificeerde carwrapper zal de auto volledig schoonmaken en de oppervlaktes prepareren voor het aanbrengen, dus verder is er niets nodig.

 • Hoelang gaat de folie mee?

  Zolang de folie niet beschadigd en goed behandeld wordt (het is een lakbeschermingsfolie, dus als je langs een muur schraapt kan de folie beschadigen maar de autolak eronder zou beschermd moeten zijn) zou deze makkelijk jaren mee moeten gaan. Wanneer nodig kun je delen verwijderen en opnieuw wrappen zonder een volledige carwrap te hoeven doen.

 • Kan ik de folie verwijderen? Laat hij resten achter of trekt hij de autolak eraf?

  Ja, je kunt het verwijderen (opwarmen helpt bij het afpellen) en het zal geen resten achterlaten op de oppervlakte. Als de onderliggende autolak origineel was op het moment van carwrappen, zal deze niet aangetast worden (slecht overgespoten auto’s zijn kwetsbaarder, dus vraag altijd jouw carwrapper om advies als je een overgespoten auto hebt).

 • Hoe onderhoud ik de folie? Heb ik iets speciaals nodig?

  In essentie moet je de autofolie hetzelfde behandelen als je autolak. Wij raden je aan 3M™ Car Care Performance afwerking te gebruiken op het autofolie (en de autolak) om herhaalde schoonmaak en verwijdering van vlekken en insecten makkelijker te maken.

 • Wordt de folie in vorm gesneden op de auto zelf?

  Zeker weten niet. We hebben vakbekwame specialisten die sjablonen maken en voor de meeste modellen auto’s en motoren sinds 2000 zijn er al sjablonen ontworpen. Deze worden op het terrein van de carwrapper machinaal op maat gesneden om precies op jouw model auto te passen.

 • Maakt het uit of het aanbrengen in de winter of zomer gebeurt? 

  Nee. De verschillende seizoenen brengen verschillende autolakschade risico’s met zich mee (losse stenen, insecten, etc.) en de folie wordt in een schone omgeving aangebracht. Dus dit maakt niet uit.

 • Waarom is het een 'investering'?

  Wanneer je de auto wilt verkopen zal de autolak onder de folie nog zo goed zijn als de dag dat de folie erop aangebracht werd. Dus zou je een hogere verkoopprijs kunnen vragen dan bij een beschadigde auto.

Staat uw vraag er niet bij? Mail ons gerust!